Sprekende ogen & Brieven vol liefde’

 

 

Zondag 4 juni t/m Zondag 27 augustus 2023 exposeert Riek Brugmans van Berkel haar tentoonstelling ‘Sprekende ogen & Brieven vol liefde’

 

In Kunst op Locatie, KunstLokaal te Gemert.

‘Sprekende Ogen’

 

 

100 portretten

 

Riek laat in de expositie ‘Sprekende Ogen’ een diversiteit van portretten zien die ze maakt van figuren in haar hoofd, mensen die ze ontmoet, mensen die indruk maken, indruk achter laten. Portretten van haarzelf, haar lieve man, haar familie, haar fantasie en haar emoties. Vaak met een lach maar ook met een traan.

 

De laatste periode werkt Riek veel aan collages van figuren die eigen karakters zijn. Die kleurrijk en vrolijk het leven in kijken. Het leven een beetje mooier maken. Die een glimlach op je gezicht toveren en de schoonheid laten zien van eigen zijn.

Eerdere portretten van haar in deze expositie zijn gemaakt van olie op doek en acryl op papier.

Ze zijn vaak kleurrijk, altijd met een eigen handschrift, nooit echt kloppend, maar ze raken je, krachtig in vorm en blik.

 

Riek werkt ook op kartonnen doosjes uit haar dagelijkse gebruik. Zowel levensmiddelen als medicijnen. Ze vouwt ze open als theatertjes waar ze haar leven op schildert. Voor deze expositie kozen we er een aantal uit haar collectie waarin ‘portretten’ centraal staan.

 

‘Brieven vol liefde’

 

 

In de vitrines exposeren we ‘Brieven vol Liefde’ Een verzameling van geschreven en getekende brieven van Riek Brugmans van Berkel.

Het zijn eigen kunstwerkjes vol liefde gemaakt. Jaloersmakende post. Een cadeau om te krijgen. Op de enveloppen soms hele berichten aan de

postbode waar hij of zij de brief moet bezorgen. Brieven gevuld met tekeningen.

Er was al lang een idee om een expositie te wijden aan alle verzamelde enveloppen en brieven van Riek. Nu past het mooi in de vitrines van KunstLokaal.

 

U bent van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen op zondag 4 juni om 13 uur in Het KunstLokaal aan de Vondellaan 49 te Gemert.

Ik hoop dat jullie genieten van al haar werk. Het is met veel liefde en eigenwijsheid gemaakt.

 

Riek woont en heeft haar atelier in Handel.

(Riek exposeerde eerder in 2020 in KunstLokaal met de expositie ‘Oogst’)

 

Opening

Zondag 4 juni aanvang 13.00 uur tot 17.00 uur

Mmv een blazersensemble van leerlingen van het Kunstlokaal, aanvang 13.30 uur.

 

 

Openingstijden  Ma t/m Vr van 9u tot 21u                                                                

 

Met aanwezigheid van kunstenaar

Zondag  4 juni

Zo 23 juli

Zo 27 augustus

 

 

Lokatie:  Kunst op Locatie

 

KunstLokaal, Vondellaan 49, 5421 PN Gemert

 

www.kunstlokaal.net

 

Info werk Riek Brugmans van Berkel  erlybrugmans@gmail.com